Vrijdag
9 augustus 2024 - Porec, Kroatië
Vrijdag was de dag om te shoppen.
We zitten midden op Istrië en de dichtstbijzijnde shop was 500 meter; Sosisch wines. Een wijnproeverij en ze hadden ook olijfolie. Ik heb wel acht wijnen geproefd. Ze hadden ook wijn te koop die een jaar in zee had gelegen. De flessen zijn dan sowieso al speciaal. Verder heeft de zee natuurlijk een effect op de smaak. Ik heb voor de vakantie gehoord dat ze zoiets ook in de Oosterschelde doen.
Daarna teruggelopen naar het huuske en smiddags op de fiets naar een andere wijnproeverij (OH). Ongeveer 3 kilometer fietsen. Mooie presentatie van de wijnen met een vleesje en kaasje er bij. Groots ingekocht. Carla's rugzak begaf het onderweg.
Terug naar het huuske en de tobbe. Rond 8 uur de bbq aan. De Fransen in het andere appartement zijn gek aan het worden. Misschien iets met de Olympische spelen. Later kwam ik erachter dat het voetbalteam van Frankrijk moest spelen op de Olympische spelen. Verloren van alweer die Spanjaarden.
Ze zorgen voor extreem veel overlast. Er was een dag dat één van de dames zo'n beetje de hele dag aan het scheren was. Electrisch. We snapten niet hoe je uren achter elkaar kunt scheren. Je hoort zo'n scheerapparaat dan steeds een beetje vastlopen als ie het moeilijk kreeg. Gruwelijk. Omdat het eigenlijk niet mogelijk is zolang op een mens te scheren dacht ik nog dat ze misschien aan het graveren was. Met glas ofzo.
Op zeker moment zagen we haar op het balkon dat ze onder haar voeten aan het scheren was?!. Wat is hier aan de hand?
De bbq aangemaakt met sprokkelhout uit de olijfboomgaard. Weer ćevapčići gegeten en natuurlijk ook groente.
Het was weer een mooie dag, dat wel.
Jantine:11 augustus 2024Wijnproeverij klinkt goed. Proost!