2024 Lorelei

28 juli 2024 - Oberwesel, Duitsland

Vandaag begonnen aan de rit naar Stumm met een tussenstop in Oberwesel. Camping aan de Rijn. Ik denk dat we op 1/3 van de afstand zijn. Morgen dus nog even knallen.

Vanuit de camping is het een paar minuten naar de Lorelei. Deze mooie sirene verleidde de schippers met haar behekste, zoete gezang, zodat hun schepen vergingen. In werkelijkheid was het anders.

Ze hebben er een toeristische attractie van gemaakt. Ik was blij dat ik dit eindelijk eens gezien heb maar vond het verder teleurstellend.

Nog even naar Bacharach geweest om wat te eten op een binnenplaatsje met live muziek en tussen de oude vakwerkhuizen uit de 15-de en 16-de eeuw.

Het oude dorp heeft een middeleeuwse uitstraling en ligt in het midden van de Unesco Werelderfgoed Oberes Mittelrheinthal.

Een mooi stadje met een balkonweg, langs de  Wernerkapelle (ruïne kerk) naar de Burcht Stahleck. De Burcht is in de oorlog gebruikt om jongeren op te voeden die onvoldoende trouw waren aan de nazi-leer. Nu ziet alles er sehr schön aus en krijg je de Riesling in een colaglas.

1. Jantine:
    29 juli 2024
    Goede start van de vakantie. Ziet er mooi uit. Goede reis naar Stumm.
  2. An smink:
    29 juli 2024
    Leuk Klaas dat je ons weer laat genieten van jouw verhalen..