Wedelhutte en Marchkopf
3 augustus 2024 - Stumm, Oostenrijk
Zaterdag
We hadden een wandeling uitgezocht maar het weer hebben we niet voor het uitzoeken. Alleen buienradar of Bergfex kunnen we vragen om een voorspelling. Vandaag geen onweer en weinig zon en iets meer regen. We zijn op weg gegaan naar Zellberg, 17 km rijden en 1300 meter stijgen. Langs de mautstelle waar Mieke mautbeambte is. Een tientje tol moeten aftikken en verder over de Zillertaler Höhenstrasse. Dat is een weg waar je dus voor moet betalen maar die is te smal om elkaar te passeren en koeien lopen in weg en gaan niet aan de kant. Anarchie dus. Zellberg is eigenlijk alleen maar een boerderij of twee, drie, en twee restaurants naast elkaar.
Omdat het nog licht regende zijn we een restaurant ingedoken voor een koffie met apfelstrudel. Rond een uur of elf zijn we gaan lopen. Het bleef redelijk droog tot aan de Wedelhutte waar we weer even naar binnen zijn gegaan. De Wedelhutte ligt middenin het skigebied en het zal er in de winter zeker drukker zijn dan op een regenachtige zomerdag. Er zaten mischien 10 mensen. Prima, maar de Cola was dood . Daarna doorgelopen naar het kruis op de Marchkopf. We hadden nu ongeveer 650 meter stijging gehad. Nu alleen nog bergafwaarts. Ondertussen de uitnodiging gekregen om savonds uit eten te gaan met de Schrama's en de moeder en zussen. Misschien moesten we ons nog haasten. Maar je weet eigenlijk nooit hoe lang een wandeling duurt in de bergen. Het weer bleef goed en toen we bij de auto waren was het alweer lekker zonnig. De deuren even open laten staan voor wat koelte en meteen zat de auto vol vliegen. Een groot deel daarvan is er nu wel uit maar de rest zal morgen meegaan naar Kroatië.
We gingen eten in Gästehaus St. Pankraz in Fügenberg. Dat was nauwelijks een gehucht en we parkeerden bij een kerk die op een grote bult stond. En toen kwam de kerk net uit en bruiloftsgasten kwamen uit de kerk de heuvel af. In traditionele kleding natuurlijk. Heel mooi. De Wiener schnitzel was lekker.
Het was weer een mooie dag.

Goede reis, groeten uit Hoevelaken.
P.s. we dachten dat er veel regen was gevallen hier in Nederland. Blijkt 3mm in Hoevelaken te zijn geweest.