Zaterdag Vrsar

12 augustus 2024 - Vrsar, Kroatië

Zaterdag zijn we in Vrsar geweest.

Eerst gegeten in Grill Garden "Oli" een restaurant tussen de caravan opslag en naast een nudistencamping. Daar zag je allemaal niks van. Op het menu stond ook een gerecht met haai. Maar volgens de ober was er nu even geen haai. Anders zou dat mijn eerste haai-ervaring zijn geweest.

Carlijn en Auke zijn met een speedboot de zee opgegaan om dolfijnen te spotten. Ik begreep dat zij niet de enige boot waren en dat het dus een soort strijd tussen de boten is om een goed uitzicht te hebben op de dolfijnen. Ze hebben dolfijnen gezien, geen haaien.

Carla van ik waren de oppas voor Navy. We zijn met haar Vrsar ingelopen naar de kerk die 60 meter hoger ligt en toen weer naar beneden, richting strand. Meer dan 3 km hebben we afgelegd en Navy heeft alles zelf gelopen.

Boven, vlakbij de kerk, zat een meisje die armbandjes verkocht, zelfgemaakte armbandjes. We hebben Navy 1 laten uitzoeken en haar 2 euro gegeven die ze dan aan het meisje kon geven. De koop was daarmee gesloten. Er was een economische transactie. Iedereen blij.

100 meter verderop wilde Navy toch perse terug naar het meisje. Daar heeft ze de armband weer aan het meisje teruggegeven. Het voelde waarschijnlijk niet goed.

Nu waren we met haar eerder ook in een winkel en daar wilde ze een paar dingen meenemen. We hebben haar toen overgehaald om die dingen weer terug te geven aan de winkeljuffrouw. Dat lukte gelukkig. Heeft ze daar zoveel van geleerd zodat ze de armband ook terug wilde geven? Hebben wij zo'n goede invloed op haar?

Vrsar is mooi. Ook veel appartementenverhuur (airbnb)  maar mooie straatjes en ommetjes.

Aan de voet van het stadje een strand waar Navy het ook naar haar zin had.

Het was weer een mooie dag. Dat wel.

1. Jantine:
    13 augustus 2024
    Zie het voor me. Wat zal dat meisje verbaasd zijn geweest.